8 средношколци од Тетово волонтери во Црвен крст го реновираа детското одделение во тетовската олница. Тие направија повеќе
работилници за да соберат пари и со обезбедените средства направија уредување на повеќе простории во детското одделение.

-Направено е бојадисување на три соби во детското одделение, ходниците, соба за чекање, амбуланта и соба за ЕХО. Потоа на ѕидовите ставија постери и стикери со ликови од цртани филмови, обезедени се нови постелнини за креветите и купени се два инхалатори,
рече Ливета Арслани, наставничка и десиминатор во проектот.

Во општинската организација на Црвен крст Тетово како волонтери се вклучени 30 ученици од средните училишта поделени во повеќе групи. Вчера една од групите почна акција за собирање на средства за помош на повеќечлено семејство со социјален ризик од Сиричино.