Добриот секс зависи од многу фактори, а еден од најважните често е „механичкиот“. Поточно, позата што ја избираме.

Кама Сутра, древен текст на индискиот мислител Ватсјајана, е најсеопфатната збирка совети за квалитетен љубовен и сексуален живот.

Иако често се смета за единствен прирачник за добар секс, Кама Сутра е всушност многу повеќе од тоа и се фокусира на уметноста на живеење, природата на љубовта, наоѓање животен партнер и одржување на љубовниот живот.

Секако, во поп-културата таа останува запаметена по описите на сексуалните пози, а една од нив е наречена локот.

Локот се смета за една од најдобрите пози, бидејќи обезбедува оптимален агол за пенетрација кој гарантира задоволство без оглед на големината на машкиот полов орган. Поточно, во оваа поза е овозможено подлабоко продирање и мажот може максимално да ги искористи своите сантиметри.

Многу е едноставно да се изведе. Жената седи на работ од масата, благо навалена наназад и се потпира со рацете. Партнерот стои пред неа, а таа со нозете силно го гушка во пределот на карлицата. Жената во оваа поза го контролира мажот и ритамот на пенетрација.