„Ова е генијално. Никогаш не сум видела подобро откривање на пол на бебе. Толку е волшебно и убаво, а и конечно некој направи напивка со која не се запали шумата“, се шегува во коментарите фан на „Хари Потер“.

Пар од Австралија на необичен начин го откри полот на бебето, со тематска забава во стилот на Хари Потер. Видеото за кратко време стана вирално, а фановите на најпознатиот волшебник велат дека ова е најдоброто откривање на пол на бебе што се случил некогаш.

Парот стои пред голем казан, а покрај нив има многу свеќи и балони.

Жената носи наметка од Грифиндор (омилената куќа на волшебниците во која беа Хари, Хермиона и Рон), а мажот е облечен со наметка од Слитерин.

Таа почнува да истура волшебна напивка во казанот, а потоа тој пали зачадена бомба, ја става во казанот со напивката и по некое време однатре почнува да излегува розов чад.

„Двајцата сакавме девојче, пресреќни сме“, стои во видеото што се споделува на Инстаграм.

„Ова е генијално. Никогаш не сум видела подобро откривање на пол на бебе. Толку е волшебно и убаво, а и конечно некој направи напивка со која не ја запали шумата“, се шегува во коментарите фан на „Хари Потер“.