Кога ќе запознаеме некој нов, пеперутките во стомакот и почетната енергија не носат низ почетокот на врската. Сепак, по неколку месеци розовите очила бледнеат и почнуваме реално да гледаме на врската што ја имаме. Ова не е нужно негативно, најдобрите односи се развиваат додека парот расте заедно, наоѓајќи нови начини да се сакаме и да се движиме низ несовршеностите.

Тие велат дека првата година од запознавањето (или бракот) е најтешка. Сепак, според советникот за парови Ким Полиндер, 3, 7, 11 и 15 години се пресвртници за раскинувањето за кои треба да знаете, пишува The List.

Полиндер вели дека паровите кои раскинуваат по три години „генерално не научиле како да ги решаваат конфликтите“. Во третата година, најдоброто нешто што еден пар може да го направи е да го преиспита својот борбен јазик и да го разбере стилот на приврзаност. Кога сакате вашиот партнер да биде слушнат и разбран, запомнете дека тој истото го сака и од вас.

Седум години врска

Секоја година вашата врска расте и се менува. Кога поминувате седум години заедно, најверојатно живеете заедно, а помислата да раскинете со некој со кого живеете може да биде исклучително комплицирана. Според некои истражувања, највисоката стапка на раскинување е околу седум години заедно. Ова е најчестото време кога на паровите почнуваат да им е досадно во врската и да доживуваат неверство, пишува The List.