Од утрово целосно е непроодно движењето на патниот правец Прилеп-Росоман после Плетвар поради одрони и поплавување на патот.

„Кај „Плетвар пред тунелите има свлечиште и одрон на карпи. Се преземаат мерки за расчистување“, информираат од АМСМ.

Алармантна е состојбата кај Плетвар, поточно кај изградбата на новите тунели кај Фариш. Водата носи се пред себе, а автомобили се заглавени на патниот правец Прилеп-Градско.