Во животот често правиме погрешни избори, но зад тие избори се кријат важни лекции . Кога имате работа со скршено срце, закрепнувањето на почетокот ќе биде тешко, но кога раните ќе зараснат, знаеме дека сме таму каде што треба да бидеме. Кога некому му го даваш своето срце и љубов , а тој те гази и повредува, се чувствуваш предаден и измамен. Се чудите како не сте виделе се на самиот почеток. Меѓутоа, љубовта и емоциите лесно го заматија умот, лесно водат денес на седмо небо – владеат емоциите, а умот им се покорува.

Можеби сте мислеле дека пропустите и „ црвените знамиња “ што ги забележавте се мали проблеми. Мислевте дека со тек на време ќе се смени, дека ќе разбере. ги видовте сите знаци на токсично однесување од самиот почеток, но избравте да ги игнорирате. Но, вие не ги слушавте другите, не го слушавте вашиот внатрешен глас , туку само вашето срце.

Не ти беше грижа кога тој не одговараше на твоите пораки. Го игнориравте кога ве навредуваше, омаловажувачки, ве обвинуваше за вашите сопствени грешки. Не забележавте дека тој никогаш не ви дозволи да се изразите отворено. Не ја забележавте неговата неискреност и сите негови лаги. Не сфати дека му ја даваш сета љубов, а за возврат не ја добиваш почитта и она што го заслужуваш.

Тој никогаш не можеше да ви ја даде иднината за која сонувавте. Тој никогаш не би ги исполнил вашите очекувања . Тој не можеше да ви помогне да го постигнете она за што сонувавте. Тој беше најголемата грешка во вашиот личен живот и сега ја разбирате. Нема ништо лошо во тоа, бидејќи понекогаш љубовта на вашиот живот доаѓа по најголемите грешки. По таков неуспех, можете да ја сретнете таа личност која ќе ве сака токму онака како што заслужувате и онака како што отсекогаш сте сакале. Отпрвин ќе се двоумите и нема веднаш да му го отворите срцето. Ќе се обидете да се заштитите бидејќи минатото ве научило нешто. Ќе се двоумите, но тоа е во ред.

Љубовта на вашиот живот трпеливо ќе чека додека не бидете подготвени. Можеби ќе ви треба многу време и личен простор, но тој ќе ве чека, бидејќи знае дека вредите. Тој ќе биде љубезен и трпелив. Тој секогаш ќе мисли на вас и никогаш нема да ве натера да чекате со денови или часови за неговиот одговор. Ќе ви покаже почит, ќе дава љубов, ќе покаже колку сте му важни. Тоа ќе ве мотивира да се развивате и да станете подобра верзија од себе . Ќе сфатите дека ја добивате нежна, чиста и безусловна љубов што ја заслужувате.

Тој ќе направи се што е во негова моќ да го излечи вашето срце. Тој ќе може да ве сака и покрај сите ваши недостатоци. Затоа, немојте да се критикувате и да се преиспитувате себеси за правење погрешен љубовен живот. Можеби тоа беше предизвик или тест – подготовка за нешто чудесно што ве очекува. И покрај сите бури, не престанувајте да верувате во љубов .