Смртта на ирската пејачка се оплакуваше ширум светот, таков беше нејзиниот придонес во светот на музиката и бројни беа луѓето на кои таа им помогна во животот.

Нејзиното тело беше откриено од страна на лондонската полиција во средата, иако одреден степен на мистерија околу точното време кога починала останува.

Не се третира како сомнителна смрт, но смртта на 56-годишната уметница има одреден степен на неизвесност за деталите како и кога се случила.

Засега не е наведена медицинска причина за смртта, а ќе биде направена обдукција додека официјалните лица се обидуваат да откријат што навистина се случило со ирската ѕвезда.

„Датумот на смртта е непознат“, беа зборови кажани од портпаролот на лондонскиот суд.

Иако сè уште ништо не е исклучено, се чинеше дека Шинејд О’Конор планирала многу напорна 2023 година во која сакала да го заврши реструктуирањето на лондонската куќа во која се вселила пред новата година, како и да објави нов албум и започнување на светска турнеја.

Немаше индикации дека О’Конор очекуваше нешто да и се случи во блиска иднина, но малку е чудно што потврдувањето на точниот датум на смртта се покажува, за сега, како тешко.

Резултатите од обдукцијата се очекува да пристигнат за две недели, како што објави Дејли Мејл.