Најдобриот звук во светот е смеењето на Вашите деца, звук којшто го прави светот многу поубав. Како тие ќе израснат зависи од Вас родителите, а за да го издвоите најдобрите карактеристики од Вашето дете прочитајте го ова:

  1. „Доколку сакате Вашите деца да бидат интелигентни, читајте им бајки. Доколку сакате да бидат уште поинтелигентни, читајте им повеќе бајки“ – Алберт Ајнштајн.
  2. „Никогаш не им давајте на Вашите деца книга којашто ни самите не би ја прочитале“ – Џорџ Бернард Шо.
  3. „Дајте им на децата играчки коишто се напојуваат не од батерии туку од нивната имагинација“ – Џексон Браун.
  4. „Кажете им на Вашите деца дека се уникатни, единствени. На тој начин тие нема да чувствуваат притисок дека мора да бидат како сите други“ – Синди Кешман.
  5. „Сослушајте ги желбите на Вашите деца. Охрабрете ги, а потоа дајте им автономија сами да донесат одлука“ – Денис Вејтли.