Полициски службеници кај пријавениот пронашле алат за риболов и незаконски улов на риба – охридска пастрмка, по што од судија за претходна постапка му е одредена мерка притвор.

Регионалниот центар за граѓански работи Запад поднесе кривична пријава против E.M. (28) од Република Албанија поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „незаконит риболов”.

На 23.06.2023 околу 06.00 часот при езерска контрола на Охридско Езеро, полициски службеници кај пријавениот пронашле алат за риболов и незаконски улов на риба – охридска пастрмка, по што од судија за претходна постапка му е одредена мерка притвор.