Алек Болдвин на Инстаграм објави фотографија од сопругата Хиларија и синот Леонард, но следбениците го нападнаа актерот поради описот на фотографијата, кој според нив е непримерен.

Стариот трик „дај да ти го измасирам грбот“.

„ Сексуализирањето деца е секогаш чудно, но вашето сопствено дете?“, „Овој опис е груб“, „Замислете да бидете обвинети за убиство од небрежност, а првата објава што ќе ја направите потоа вклучува слика од вашата сопруга која бара внимание, позира со вашиот мал син и описот содржи сексуално сугестивни алузии“, се дел од коментарите.

Актерот набрзо одговори на прозивката и напиша дека „го прилагодил текстот“.

„ Веќе има премногу слично ѓубре на Редит“, напиша тој.