Како што се приближуваме до лансирањето на серијата „iPhone 15“, се повеќе и повеќе детали се појавуваат за тоа.

Вчера „Apple“ ги ажурираше вредностите на постарите „iPhone“-и, а сега има добри вести за фановите на „Apple“, особено за оние потенцијални купувачи на обични модели на „iPhone 15“.

Најпрво, најновите информации ги потврдуваат претходните шпекулации во врска со една од боите на моделот „iPhone 15 Pro“. Така, се сугерира дека „iPhone 15 Pro“ и „iPhone 15 Pro Max“ навистина би можеле да пристигнат во темно црвена боја. Значи, овде зборуваме за посебна темноцрвена боја, а не за класичното црвено што пристигнува секоја година кај обичните модели на „iPhone“.

Што се однесува до обичните модели, гласините укажуваат дека „iPhone 15“ и „iPhone 15 Plus“ ќе добијат ексклузивна боја, зелена (нане), која е опишана како боја слична на зелената на „iPhone 12“ и „iPhone 11“. Оваа боја е исклучително популарНА меѓу корисниците на моделите „iPhone 11“ и „iPhone 12“, па веројатно затоа „Apple“ наводно одлучил да ЈА врати на обичните модели на „iPhone 15“.

„Apple“ веќе започна со производство на делови за серијата „iPhone 15“, порано од минатата година за серијата „iPhone 14“. Неодамна беше откриено дека првата серија на производи ќе биде готова до следниот месец, што секако ќе ги задоволи сите потенцијални купувачи на овие телефони, бидејќи после ова мали се шансите за доцнење на испораката на моделот.

„Apple“ е прилично оптимист кога станува збор за продажбата на претстојната серија „iPhone 15“ и очекува таа да ги надмине сериите„ iPhone 14“ и „iPhone 13“ во овој поглед. Компанијата очекува да испорача 89 милиони примероци на „iPhone 15“ оваа година.