Извршниот директор на Meta, Марк Цукенберг, најави дека компанијата воведува нови карактеристики што се однесува до Facebook Reels.

Корисниците ќе можат да бираат што да гледаат повеќе, а што помалку.

Ќе има опција каде што ќе можете да бирате дали ќе гледате повеќе Reels (ролни) во тој контекст или пак ќе има опција „прикажи помалку“.

Исто така ќе има објаснување зошто ја гледате токму таа ролна, на пример одредена ролна ќе ја гледате бидејќи му се допаднала на некој Ваш пријател.