На Карате 1 Младинска лига во Венеција, Италија, од 7 до 10 декември Македонија ќе ја претставуваа 13 каратисти.
За Италија отпатуваа следните спортисти: Витомир Трајковски (-84 кг), Данило Божовиќ (+84 кг), Стефан Стојановиќ (+84 кг), Димитар Лозановски (- 67 кг) и Јована Мицовска (-61 кг ), Рудина Алиу (-55 кг), Ивана Јорданова (-50 кг), Григор Хаџикимов (-75 кг) и Љупчо Михајлов (-75 кг) во У-21,
во јуниори Андреј Басаров (+76 кг), Мила Панчева (-59 кг), Реџеп Рушити (-76 кг) и во У-14 Иса Елмази (+55 кг).
На турнирот се пријавени 4021 каратист со 4133 натпреварувачки влезови од 81 држава.