Светски познатиот актер и режисер Џон Малкович дојде во Охрид. И првата фотка е со актерката Сања Арсовска, која е и селекторка на драмската програма на Охридско лето.

Американската филмска ѕвезда со проектот во режија на Михаел Штурмингер „Вечер на Џон Малкович“ во придружба на сопраните Чен Реис и Сузан Лангбеин и Оркестарот на Виенската академија е најексклузивниот гостин кој ќе се запише во списокот на најголемите уметници кои настапиле низ фестивалската историја на „Охридско лето“.