Можете да слушнете љубовни совети од секаде – од пријатели, роднини, семејство, колеги, дури и познаници. Секој има своја перспектива за љубовта врз основа на нивните искуства, а вие можете да добиете секакви совети кои најчесто немаат ништо корисно во нивните пораки.
Кои се најглупавите и најневистините љубовни совети што треба да ги игнорирате?
Не брзајте да се радувате
Ако вашите пријатели ви кажат да не брзате да бидете среќни ако се чувствувате добро со вашиот сегашен партнер, не мора да ги слушате. Веројатноста дека се во право или не е 50 до 50. Треба само да се движите во одредена ситуација и да ги прочитате сигналите, да ја почувствувате ситуацијата, да донесете своја проценка.
Не е потребно и не е коректно секоја врска и ситуација да се става под заеднички именител. Ако во вашето претходно искуство избрзавте со радост, тоа не значи дека секој пат би било грешка да го направите тоа.
Одговорете на неговата порака за неколку дена
Ова е еден од најчестите љубовни совети, но нема посебна вредност. Вистина е дека моменталниот одговор обично се сфаќа како очај, подготвеност за се и недостаток на самодоверба, но исто така е точно дека занемарувањето некого со денови ќе има спротивен ефект.
Повеќе трпение
Трпението е важно во односите, но не е секогаш добар советник. Ако се чувствувате дека работите не функционираат и не сте сигурни за чувствата на вашиот партнер, чекањето може да направи да се чувствувате полошо чекајќи нешто да се промени.
Секогаш проценувајте ја моменталната ситуација и не судете на ист начин. Секоја личност и секоја врска е различна. Не можат да важат точно истите правила.
Откажете се и продолжете понатаму
Вакви совети обично даваат лути луѓе кои биле многупати повредени и единствениот начин на кој треба да се снајдат е да избегаат. Не брзајте да слушате такви совети, туку проценете сами. Бегањето не е решение бидејќи ситуациите ќе се повторуваат и повторуваат и ќе бегате повторно и повторно.
Не барајте ништо, зошто сами ќе остарите
Ова е еден од најлошите љубовни совети кои не треба да ги слушате. Ако се откажете од работите што ви се важни и проголтате став што не го заслужувате само за да не бидете сами, тоа ќе ве направи помизерни од било кога.