Актерот Том Холанд ќе биде на една година пауза за да се опорави по напорното снимање.

Виновникот е проектот „The Crowded Room“ чија премиера нѐ очекува за неколку дена, а Том беше и актер и извршен продуцент во мрачниот психолошки трилер.

– Беше тоа тешко време. Знаете, истражувавме одредени емоции кои дефинитивно никогаш не сум ги доживеал, а згора на тоа, како продуцент, справувањето со секојдневните проблеми што доаѓаат со кој било филмски сет само го додаде дополнителното ниво на притисок. Но, навистина уживав, сакав да учам да станам продуцент. Не ми е непозната напорната работа, отсекогаш сум живеела според идејата дека напорната работа е добра работа. И навистина уживав – изјави Холанд во интервју за Екстра ТВ.

Штом се спуштила завесата на снимањето направил мала пауза, а потоа сфатил дека ќе му треба подолга.

Том е препознаен како актер кој го толкуваше ликот на Спајдермен во еден од познатите филмови за овој суперхерој.

„Снимањето ме скрши. Исчезнав, отидов во Мексико една недела и поминав некое време на плажа. И сега земам една година одмор“, објави Том.