Во финалето во Талин на турнирот во сала, Лина Ѓорческа го предаде финалниот меч на Викмајер од Белгија. Нашата најдобра тенисерка поради повреда беше принудена да се предаде.

Ѓорческа го загуби првиот сет со 6-1, а во вториот при водство на Викмајер од 2-0 по сетови, Ѓорческа се откажа.

Претходно македонската тенисерка ги совлада Киеза, Лазаро-Гарсија и Зеничкова на патот до финалниот меч, но имаше несреќа да мора да го предаде последниот дуел во Талин.