Легендарната актерка Шерон Стоун (64) откри дека се соочила со мизогинија на филмските сетови од најголемите ѕвезди во бизнисот.

Ѕвездата на „Ниска страст“ во интервју за „Варајети“ нагласи дека само двајца легендарни актери не се мизогини – Џо Пеши (79) и Роберт Де Ниро (79), со кои работеше на филмот „Казино“ од 1995 година.

„Работев со голем број актерски ѕвезди и речиси сите ме корегираа и ми кажуваа како треба да постапам и што да правам. Тие луѓе беа толку мизогини. Скоро сите, освен Роберт Де Ниро и Џо Пеши. Глумев со големи ѕвезди кои требаше да ми го објаснат целиот текст и постојано ми кажуваа што да правам. Притоа не слушаа што зборувам и воопшто не ми дозволуваа да влијаам на нивниот настап“ рече Стоун.

Актерката се пожалила и дека сите ја гледаат со презир.

„Мислам, разбирам дека се одлични и дека сите мислат дека се прекрасни и одлични. Но, ако барем малку се трудеа да ме слушнат и да бидат присутни, ќе беше хумано од нивна страна. Знам дека не сум најпопуларната актерка во градот и дека луѓето можеби нема да сакаат да го слушнат моето мислење, но јас само сакав да бидам присутна во моментот“ – вели актерката.