Од неодамна сѐ повеќе се шушка дека Шарлиз Терон имала фејслифтинг.

Нејзиниот изглед често е тема на дискусија меѓу фановите, а холивудската актерка реши да стави крај на гласините.

Во интервју за списанието Allure, таа одговори на приказните за пластична хирургија. „Моето лице се менува и сакам што моето лице се менува и старее“, рече таа.

„Луѓето мислат дека сум направила дотерување. Тие прашуваат: „Што направи таа со нејзиното лице? Им велам: „Кучко, само стареам. Тоа не значи дека имав лоша пластична операција“, додаде таа.

Вели дека е лута поради двојните стандарди. „Отсекогаш сум имала проблем со фактот дека мажите стареат како убаво вино, а жените како сечено цвеќе. Го презирам тој концепт и сакам да се борам со него, но мислам и дека жените сакаат да стареат на начин што им одговара. Мислам дека треба да бидеме малку поемпатични“, рече Шарлиз.