Долги години, различни медиуми во Шпанија пишуваа дека Шакира никогаш не се согласувала добро со пријателите на Пике, а тоа се должело на нејзиниот вроден карактер да с еоднесува како шефица.

Поточно, се тврди дека колумбиската пејачка немала баш најдобри односи ни со сопругата на Лионел Меси, Антонела Рокуцо.

Но, се чини дека сето ова радикално се промени, барем што се однесува до односот на Шакира со Антонела, откако Пике и Шакира се разделија.

Откако сопругата на Меси ја поддржа новогодишната порака на Колумбијката за неверството на Пике, па дури и позитивно реагираше на контроверзниот „Music Sessions 353“ со Бизарап, Аргентинката сега уште еднаш го повтори својот став за разделбата на пејачката и поранешниот фудбалер.

А тоа го направи со нов гест на поддршка на социјалните мрежи, поконкретно на Инстаграм.

Антонела брзо коментираше со неколку емотикони со оган за најавата на најновата песна на Шакира и Карол Џи.

Гореспоменатата двојка го најави новиот одмазнички хит насловен „TQG“ („Te quede grande“ [Бев премногу за тебе]), песна која се чини дека е предодредена да биде директна порака до нивните поранешни партнери (Жерард Пике и Ануел А.А.) .

Обожавателите, вклучително и Антонела, едвај чекаат да ја слушнат песната и, можеби уште поважно, да го слушнат текстот кој сигурно ќе обезбеди многу точки за дискусија.

Сите овие покажувања на поддршка укажуваат на тоа дека, иако Антонела и Шакира никогаш не биле блиски пријателки, нивната врска може секогаш да биде подобра отколку што се мислело. Раскинувањето на пејачката со Пике можеби инспирирало сочувство и солидарност кај сопругата на Меси бидејќи таа е очигледно дел од „тимот на Шакира“ сега.