Иако секој ден се појавуваат нови трендовски маникир, често се навраќаме на оние испробани и вистински основни бои.
Не случајно оваа година се враќа типичната есенска боја, длабоко црвената. И црниот лак стана еден од класиците во последниве години.
Некогаш тешка алтернатива и боја резервирана за готски девојки, панк девојки, сега го најде својот дом во рацете на „шминкерите“ или барем на т.н. обични жени и покажа колку навистина е елегантен.