Поскапени се производите, енергенсите, а и платите на персоналот за да ги задржиме… ова се главните причини за поскапените услуги по хотелите за претстојната летна сезона, најавуваат охридските хотелиери.

И покрај ова поскапување, според охридските туристички работници, Охрид останува да биде најевтина дестинација во регионот.

И покрај ова, тие очекуваат успешна сезона и голем број туристи. Годинава се очекува поголем број на туристи од Англија, Полска и Холандија по воспоставените сезонски летови од овие земји.