Познатиот холивудски пар Кира Сеџвик и Кевин Бејкон се заедно 35 години и за тоа време заедно поминале низ многу неволји. Имено, иако нивната љубов изгледа како бајка, наеднаш по 23 години брак тоа стана необична приказна. Дознале дека освен нивната длабока љубов, се испоставило и дека споделуваат гени. Кира и Кевин во 2011 година учествуваа во шоуто „Во потрага по корени“, каде што анализите покажаа дека се братучеди, деветто колено, односно дека Кира е далечната роднина на Кевин. На тоа таа одговори дека не е голема изненадување за неа.

Во 2009 година, парот изгубил многу пари бидејќи инвестирале во финансиската измама на Берни Медоф и така се нашле во скандал со Понзи шема. Тие наводно изгубиле 30 милиони долари, но Бејкон никогаш не го потврдил тоа.

„Успеавме досега, нашите деца се здрави, ние сме здрави. Кога ќе погледнеме што имаме, добро е“, изјавил актерот еднаш за оваа ситуација која им била тешка, но ги натерала да ги ценат нематеријалните вредности многу повеќе.

Тие потоа се преселиле од Холивуд во Конектикат на фарма, каде живеат идиличен живот опкружени со добиток и споделуваат се на социјалните мрежи.

Двојката особено сака да пее, и тоа со своите кози. Видеата на кои пеат со кози се толку чести што јавноста почна да ги препознава по тоа.