Излезе последниот трејлер за најновото продолжение на акционата сага со наслов „Џон Вик: Поглавје 4“, во кој Кијану Ривс повторно е одвлечен во темниот свет за да ги исправи грешките од минатото.

Синопсисот за новиот филм открива дека Вик го наоѓа патот до победата над организирана криминална организација со која постојано се бори. Но, пред да ја заработи својата слобода, тој мора да се соочи со нов непријател со моќни сојузи во светот и сили што ги претвораат старите пријатели во непријатели.

Филмовите за Џон Вик следат безмилосен одмаздник, поранешен професионален убиец, кој се одмаздува за убиството на своето сакано куче.

Серијалот почна како приказна за одмазда, која потоа се претвори во сопствена верзија на стилска бруталност за на крајот да се претвори во модерна студија за естетизација на насилството, според некои критичари.