„Miller’s Girl“ е нов филм од студиото Лајонсгејт, во кој главните улоги ги толкуваат Мартин Фримен (52) и Џена Ортега (21). Светската премиера е закажана за 26 јануари 2024 година.

Заплетот го следи неуспешниот писател Џонатан Милер и извонредниот студент Каиро Свит, кои работат заедно на еден проект. Тие наскоро сфаќаат дека имаат многу повеќе заедничко што го надминува нивното академско ниво. Приказната ќе ја истражува неумоливата привлечност помеѓу овие два лика.

Првата слика од филмот беше објавена и на социјалната мрежа Х, а фановите веднаш почнаа да се згрозуваат од ваквата постапка, најмногу поради разликата во годините меѓу двајцата главни актери.

“Мислам дека е премногу млада за овој дел. Требаше да биде постара актерка која изгледа како да може да помине како студент. Некако чудно”, “Џена, ќе ми треба есеј од тебе и твојот агент за да ме убедите зошто мислите дека ова е добра идеја“, „Холивуд навистина не принудува да го прифатиме нивниот начин на живот“;

„Мислев дека Мартин може подобро. Ова изгледа морничаво“, „30 години разлика. Каква штета. Има стотици убави актерки на слична возраст“, ​​„Кога ќе престанеме да снимаме филмови каде старите момци се плеткаат со своите студенти? “, се само некои од коментарите.