Џејда го опишува својот живот, од деновите на дилање дрога во Балтимор до бракот со Вил Смит, а додека ја промовираше книгата, откри дека таа и Вил всушност биле разделени седум години, но работат на поправка на нивниот брак. Пикантни информации не се ништо ново за типичната славна личност која ги содржи сите во нејзините мемоари. Сепак, некои луѓе бараат од Џејда да престане да открива делови од нејзиниот приватен живот.

Голем број луѓе излегоа на социјалните мрежи за да ја изразат својата фрустрација поради тоа што добиваат толку многу вести за нејзиниот живот. „Луѓето да престанат да ја интервјуираат Џејда Пинкет Смит, се колнам во Бога дека би сакал“.

„Знам толку многу за Џејда Пинкет Смит и сето тоа е против моја волја. Ве молам престанете“, додаде трет, па дури и спортскиот коментатор Стивен А. Тој конкретно ги таргетираше нејзините откритија за Вил.

„Не е моја работа… Знам дека е срамно и гротескно неправедно јавно да го срамиш сопругот! Јавно. Тој е Вил Смит. Колку мал сакаш да го направиш? Како можеше да го направиш тоа? Тоа е повеќе од сурово“,кажа тој.

Се чини дека ова преоптоварување со информации доаѓа по години кога Џејда и нејзиното семејство откриваат различни аспекти од секојдневниот живот во нивната серија Red Table Talk. Џејда беше многу искрена за својот живот и проблеми и можеби им помогна на многу луѓе со тоа што отвори дијалог за одредена тема.

Но, се чини дека постои ограничување на тоа колку информации луѓето сакаат да добијат. Но, ако сте еден од оние луѓе на кои им се гади, имаме лоши вести за вас. Џејда за ExtraTV објасни дека таа и Вил размислуваат да напишат заедничка книга за нивните животи.

„Не жалам за ништо… мислиме дека кога животот станува тежок или имаме предизвици, не сме достојни или нешто не е во ред со нас, како да не треба да имаме предизвици во животот. Но предизвиците се она што се наоѓаме во најдобар случај, а без ние нема да ги најдеме“, изјави Џејда.