Затвореници влегле во канцеларијата во зградата на затвореното одделение во затворот Идризово, каде имало вработени лица, при што едниот од осудениците оштетил дел од инвентарот.

Инцидентот се случил во четвртокот во 14.30 часот, а го пријавиле од КПУ Затвор Идризово. Како што се наведува, се работи за осудениците Р.К(34), Н.З.(31) и Б.З.(32).

За случајот е запознат Јавен обвинител и се работи на негово расчистување.