Многу често жените прават некои апсолутно несвесни грешки кога ќе запознаеме мажи. Почнувате да излегувате со некого, врската почнува да се развива и по некое време, кога ќе завршат цвеќињата и бонбоните и сите тие слатки моменти, сфаќате дека тоа не е личноста за вас. Повторно сретнувате некого, но крајниот резултат е сè уште ист. И сега е важно да си го поставиме прашањето: „На што навистина треба да обрнеме внимание на самиот почеток?

Обрнете внимание на тоа како го поминувате времето заедно. Што работиш, имаш разновидност?

Или пак истото се повторува – дружење со пријателите, секс, па работа, па пак се повторува. Обрнете внимание на тоа за што најчесто зборува, кои се неговите размислувања, какво е неговото расположение најчесто? Дали е негативно или позитивно? Ако околу вас има депресивна личност која се занимава со проблеми и постојано е незадоволна од нешто, тој едноставно избира да се фокусира на негативното и да го запоставува позитивното. Зошто е ова важно за вас? Затоа што голема е веројатноста со текот на времето да се сврти кон вас. Да се ​​фокусирате повеќе на вашите негативности, неуспеси. Ќе бидете во позиција на постојано утешување, дури и кога ви треба утеха.

Обрнете внимание на парите

Овде не зборуваме за меркантилизам. Но, ако се работи за тоа дека тој веќе има 30 години, но продолжува да живее со мама и тато затоа што му е полесно да не плаќа сместување, да не презема одговорност за себе, ова треба да ви го изостри вниманието. Дури и да ви каже дека до сега не го направил тоа затоа што не ја нашол вистинската жена со која би раскинала, тоа не е точно. Мажот не се одвојува, не го зема животот во свои раце за жена, туку за себе. За да може, имајќи жена покрај себе, да сведочи за грижа и поддршка. Ова би бил маж кој би сакал да живеете заедно со неговите родители/или вашите/ за да ви биде полесно. Црвен семафор!

Внимавајте каков е односот со неговото семејство

Дали помага со нешто ако на родителите им треба, како се однесува со браќата, сестрите? Обрнете внимание и на ова ако сте долго време заедно, но тој не ве запознава со своето семејство. Доколку нема добри односи со најблиските, може несвесно да го пренесе своето разочарување, незадоволство и горчина во вашите семејни односи.