Во Чита дете се качило од прозорецот на 7-ми кат и неколку минути висело на работ од балконот.

Според првичните информации, тригодишно дете утрото на трети август се качило од прозорецот на балконот.

По некое време, еден од родителите слушнал како бебето плаче и го одвлекол детето во станот.

Полициските службеници набрзо пристигнале на местото на настанот и во станот пронашле две бебиња и нивната 22-годишна мајка.

Против жената е поднесена пријава, а децата се испратени на преглед во болница, пренесуваат медиумите во регионот.