Актерката Кејти Холмс отворено разговара за своето заштитничко однесување кон својата ќерка Сури, која била под медицински надзор по разводот на родителите. Сури е ќерка на 44-годишната Холмс од бракот со 60-годишниот актер Том Круз. Во интервју за „Гламур“, таа раскажува за тоа како нејзината ќерка пораснала под постојан притисок од папараците.

„Тоа што ми беше важно за мојата ќерка, со оглед дека беше постојано изложена во раните години, е вистински да ја заштитам. Таа е фантастична личност“, вели Холмс.

Големото медиумско внимание кон Сури се должи на неконвенционалната врска на нејзините родители, која заврши во 2011 година. По разводот, Том се оддалечил од својата ќерка, а нивната релација дури сега треба да се обновува. На Кејти по разводот ѝ беше доделено целосно старателство над ќерката, а тие живеат заедно во Њујорк. Круз наводно се согласил да плаќа алиментација од 400.000 долари годишно додека Сури не наполни 18 години.

“Сури повеќе не го познава својот татко и не поминува време со него цела деценија. Таа не оди да ги гледа неговите филмови и тој не е дел од нејзиниот живот”, рекол извор близок до Холмс.

Ѕвездата на „Топ Ган“ еднаш призна дека неговото членство во Скиентолошката црква е делумно причината поради која се оддалечил од животот на неговата ќерка. На прашањето дали Кејти го завршила нивниот брак „за да ја заштити Сури од скиентологијата“, тој одговорил: „Тоа беше едно од тврдењата“.

Наводно, на Кејти не ѝ се допаѓа Скиентолошката црква и таа не ѝ верува, и покрај ентузијазмот на Круз. Во времето на разделбата, Холмс поднела барање за развод во Њујорк, бидејќи имала поголеми шанси таму да добие целосно старателство над Сури. Актерката барала целосно старателство за да ја оддалечи својата ќерка од Скиентолошката црква, во време кога девојчето наводно веќе посетувало училиште под влијание на скиентологијата во Калифорнија во тоа време.