Не стивнуваат коментарите и реакциите по инцидентите кои се случија пред фудбалскиот натпревар Шкупи – Левски .
Никој не ги осуди изјавите и однесувањето на бугарските навивачи кои пред телевизиски екипи провоцираа дека Македонија е бугарска, остро реагира Сашо Тасевски

-Дали некој од таканаречените Бугари во Македонија ги осуди изјавите и однесувањето на бугарските навивачи, кои пред тв камери велеа дека Македонија е бугарска? -НЕ.
И сакате да ве внесеме во уставот?
Никогаш не осудивте јавно ниту еден бугарски наратив против Македонците. Никогаш.
И уште барате да ве признаеме во уставот?-Нема да може, пишува Тасевски.

Тој додава дека токму Бугарите во Македонија се поддржувачи на негаторска политика кон Македонците.
-Вие сте поддржувачи на Бугарија во нејзината шовинистичка негаторска политика кон Македонците.

Дали Бугарија како држава го осуди она шовинистичко дивеење на навивачите во Скопје? -НЕ. Напротив, таа ги брани. Тие биле жртвите.Тие тоа и го најавуваа дека ќе прават проблеми, пишува Тасевски во Фејсбук објава