Силното невреме што ја зафати Струмица предизвика поплави во пониските делови во градот. Струмица денес на својот профил на Фејсбук објави фотографии на кои се гледаат улици целосно под вода.

-Вечерва Струмица, особено во делот на улица Млaдинска повторно е жртва на лошата атмосферска канализација, несоодветната инфраструктура но очигледно и слабото одржување на канализацијата. Вечерва времето потсетува дека главната задача на политичарите е да се грижат за генералните проблеми, а другите задачи се споредни“, стои во објавата на Фејсбук на Струмица денес.