Кога ќе го нарачате ова јадење во Кина, се добиваат инструкции како да ги шмукате камењата и потоа да ги исплукате. Врелите камчиња се преливаат со масло од чили, се попрскуваат со сос од лук, а потоа се пропржуваат со мешавина од пиперка и лук исечкан на коцки.

Некои тврдат дека камењата имаат природна арома на риба која се засилува со пржење на висока температура. Камењата со вкус се служат во кутии со големина на дланка, а секоја порција чини околу две евра. Камчињата може да се задржат по „јадењето“.