52-годишен камионџија од Америка може да се пофали дека среќата навистина го следи, барем кога се парите во прашање. Човек кој сакал да остане анонимен добил на лотарија дури три пати во годината користејќи ги истите пет броеви, пишува Metro.

Три пати освоил џекпот
Имено, во изминатата година тој три пати го доби џекпотот во лотаријата Pick 5. Уште во мај 2022 година, неименуваниот маж го добил својот прв џек пот ставајќи облог од еден долар на бројот 48548. Ја играл истата низа од броеви на два различни лотарија и освоил вкупно 100.000 долари.

„Голем победник“
Сепак, човекот кој го доби прекарот „Големиот победник“ не застанал тука. Тој продолжил да игра користејќи ги своите победнички броеви и во април оваа година ја освои својата трета награда за само 11 месеци.
„Постојано играм на лотарија. Никогаш не се знае. Не можете да победите ако не играте“, изјавил тој.
„Погодив минатата година и повторно оваа година“, им рекол тој на претставниците на лотаријата, додавајќи: „Мојата сопруга рече: „Ќе го играме овој број“ и ќе продолжиме да победуваме со него.

Освоил вкупно 150.000 долари
Во неговиот трет џекпот, извлечен на 13 април, Големиот победник отишол во седиштето на лотаријата во Мериленд за да ја побара својата добивка од 50.000 долари. Така, за помалку од една година освоил вкупно 150.000 долари на лотарија.

 

Човекот рекол дека планира да продолжи да игра на лотарија и ќе ги искористи парите за да ја однесе својата сопруга на „многу потребниот одмор“.