Жителите кои живеат на булеварот Александар Македонски, бараат итно да се преземе нешто, бидејќи возачите кои возат брзо зарди неконтролирана брзина им влеетуваат во дворовите предизвикувајќи им големи штети.

На фејсбук групата Ѕид на сообраќајниот срам, беше споделен пост на кој еден човек објави фотографии од возилото кое „слетало“ во неговиот двор.

„Ќе се преземе ли некогаш нешто за на бул „Александар Македонски“ да летаат со колу 200 km/h“ пишува во постот.