Прославената и една од најпознатите италијански актерки, Софија Лорен се уште е важи за грациозна и елегантна жена, а иако ретко се појавува во јавноста, нејзините обожаватели се воодушевени секогаш кога ќе добијат шанса да ја видат.

Таа стекна голема популарност на млада возраст кога го зазеде местото на најубавата жена на светот на сите времиња.

Таа неодамна го отвори својот ресторан, а сега странските папараци ја уловија како излегува од хотел. Софија денес има 88 години и се уште изгледа феноменално.

Елегантна како и секогаш, насмеана и добро облечена, иако се забележува дека е тешко да се движи.