Професорката Солза Грчева со жестока реакција на најавеното зголемување на платите на функционерите за 78 проценти, што би требало да следува по одлуката на Уставниот суд. 

„Глувциве пред да им потоне бродот, си одлучиле да си ги зголемат платите за 78 отсто. За да имаат огромни апанажи.

А овој Уставен суд, во целиот состав ќе одговара!

Ете ова е криминал во “високите ешалони на власта”“, напишала Грчева на својот фејсбук профил.