Во Њујорк се отвора лизгалиште на 100-ти кат, пренесува CNN.

Игралиштето се вика Еџ и се наоѓа во комплексот згради Хадсон Јардс. Тоа е највисокото лизгалиште на отворено во светот.

Ги отвора вратите во вторник и има површина од нешто повеќе од 95 квадратни метри. Лизгалиштето нуди поглед од 36 степени на Њујорк. Се наоѓа на 100-ти кат во Хадсон Јардс.

Лизгалиштето ќе биде отворено до 14 март.