Квекерс Хил, Австралија. На околу 40 километри од Сиднеј. Една куќа, еден имот.

Пркосно стои и не се откажува.

Инвеститорот планирал токму на тоа место да изгради нова населба. Сите се согласиле да продадат. Освен нив.

Како што пишува 7News, одбиле 50 милиони долари!

Семејството со години било барано да го продаде имотот, но нашле 50 милиони други причини зошто не сакале да ја продадат куќата.

Соседите се воодушевени.

– Па, ова е одлично! Подобро е да имаш постара куќа среде населба отколку некаков пат – велат тие.

Еден од оние кои ја знаат задната приказна е агентот за недвижнини Тејлор Бредин.

Повеќето од куќите се продадени пред десет години.

– Пред години сите се согласија да продаваат, не. Секоја чест за нив. Треба да им се симне капа – рече тој.

На тоа место имало фарми, постари куќи и ливади. Имаше многу простор. Сега сè е преполно со нови куќи.

Освен околината која го зачувува допирот на минатото.

– Им понудија 50 милиони долари, можеа за тоа да купат уште подобра и поголема, луксузна куќа. Но, очигледно оваа има сентиментална вредност. Со пари не може да се купи среќа – се коментарите на оваа приказна.