Сара Мејс е една од храбрите дами и тоа од познатите кои воопшто немаат проблем да ги покажат недостатоците, а од комплекси во поглед на физичкиот изглед е како оперирана.

Најголем доказ за тоа е дека токму во периодот по породувањето кога жените чувствуваат најголема несигурност за изгледот, Сара Мејс во постпартум периодот позираше во кампања за долна облека.

-Не е важно да сме совршени, не е важно да сме под исти калап сите најслаби, највитки, најманекенки. Важно е да си го сакаме телото, кожата, себеси и животот. Животот е прекрасен кога се чувствуваш убаво и удобно во своја кожа и кога го живееш на максимум (насмеана) , напиша Сара во една прилика.

Иако знаеше дека телото не и е во посакувана форма, пејачката и харфистка сосема ослободена од комплекси беше совршен пример дека реалноста не смее да биде искривена слика, но добар пример за останатите.

Па така, независно дали е во плус или во минус, Сара Мејс воопшто не чусвствува потреба од камуфлажа.

Сигурна и самоуверена, во здрав и нормален ритам ја врати посакуваната линија, а овој пат уште еднаш покажа дека и нема рамна кога во прашање се најголемите женски стравови и несигурности.

Таа знастана на вагата и на своите „стори“ објави покажа дека тежи 58 килограми, а со посебен режим на исхрана за три дена симнала три килограми.

Иако изгледа одлично, здраво и витко, Сара е внимателна и посветена на тоа линијата да ја држи под контрола, избалансирано и пред се на природен начин, без сите оние естетски и корективни методи кои владеат во денешно време.