До „Бехтел и Енка“ стигнале само 360 барања за работа.Во моментов се бараат 2.000 работни места, но конечната бројка треба да достигне 8.000 работници

На официјалниот почеток на градежните активности на делницата Прилеп – Битола како дел од Коридорот 10д, оценето е дека е мал бројот на македонски граѓани кои до сега аплицирале за вработување во конзорциумот „Бехтел и Енка“ за изградба на патните коридори во земјава.

-„Бехтел и Енка“ во моментов разгледуваат 360 си-вија од македонски граѓани од сите различни профили. И тоа е малку, бидејќи во моментов на конзорциумот му се потребни 2.000 работници, беше речено на стартот на работие.

До сега саеми за вработување се одржаа во Тетово, Гостивар и во Битола, а наскоро ќе се одржи саем и во Прилеп.

Оваа компанија беше доста критикувана во последниот период.