Со пораки, Правда за Јана, правдата да излезе на виделина и сакаме и инсистираме на одговорно здравство граѓани се собраа пред министерството за здравство, за поддршка на протестот во Битола, но и да изразат револт поради како што велат катастрофалните услови во македонското здравство.

Комисија составена од петмина доктори специјалисти, детски ендокринолог, пулмолог, кардиолог, хематоонколог и анестезиолог, иницирана од Министерот за здравство, треба да утврди дали имало или не лекарска грешка при третманот на шест годишната Јана .

И покрај сомневањата на јавноста и за други случаи никој никогаш не одговарал за лекарска грешка.