На популарниот форум Quora објавен е текст со 30 правила на кои мајките треба да ги научат сопствените ќерки и објавата привлекува големо внимание.

Погледнете кои се тие:

 1. Мести го креветот секој ден, дури ако тоа го правиш една минута пред да си легнеш;
 2. Немој да носиш скината долна облека – во случај на несреќа веднаш ја сечат облеката;
 3. Не трупај предмети, задржи го само она што ти е потребно;
 4. Во ред е да плачеш кога си повредена;
 5. Ако сакаш да пцуеш, биди паметна. Ако сакаш да пцуеш во јавност, запознај ја својата публика;
 6. Побарај ги местата и луѓето што ѝ годат на твојата душа;
 7. Само затоа што нешто можеш, не значи дека треба (да го направиш);
 8. Не се вознемирувај за правилото дека можеш да ја јадеш паднатата храна, само ако не била подолго од 5 секунди на земјата. Ќе изедеш полоши работи во чизбургер;
 9. Среќата не е постојана состојба;
 10. Ако остануваш некаде подолго од една ноќ, отпакувај ја торбата;
 11. Никогаш немој сама да одиш по улица ноќе;
 12. Биди љубезна, однесувај се кон другите онака како што сакаш тие да се однесуваат кон тебе;
 13. „Не можам“ е изговор;
 14. Биди си самата себе најголем херој;
 15. Ако не можеш да се смееш со очите, немој да се смееш. Неискреноста нема цел;
 16. Никогаш немој да се лажеш себеси;
 17. Твое тело, твои правила;
 18. Ако имаш мислење за нешто, добро е да знаеш зошто е тоа така;
 19. Вежбај ги сопствените таленти;
 20. Побарај го тоа што го сакаш. Најлошиот одговор што можеш да го добиеш е: „не“;
 21. Кажи го она што го мислиш и мисли го тоа што го зборуваш;
 22. Запомни ги сопствените корени, семејството е СЀ;
 23. Вљубувај се често. Посебно во идеи, уметност, музика, книжевност, храна и оддалечени места;
 24. Вљуби се силно и засекогаш во себеси;
 25. Вели: „Ве молам, благодарам и извинете“ секогаш кога тоа го бара ситуацијата;
 26. Зборот „жал ми е“ зачувај го само за работите за кои навистина ти е жал;
 27. Без разлика каде се наоѓаш, секогаш можеш да си дојдеш дома;
 28. Преиспитувај ги сите работи, освен сопствената интуиција;
 29. Имаш доволно. Ти си доволна;
 30. Ти си неверојатна! Не дозволувај никој да те натера да се почувствуваш како да не си. Ако некој го направи тоа – замини си. Заслужуваш подобро.