Кога станува збор за нега и декорација на ноктите, францускиот маникир е елегантна опција која никогаш не излегува од мода.

Голем хит оваа пролет ќе биде пастелната верзија на францускиот маникир. Не е револуционерна идеја, но тоа не го намалува фактот дека францускиот маникир во пастелни нијанси е навистина прекрасна опција за украсување на ноктите, совршена за дочек на пролетта и потоплите денови.

Покрај тоа, тоа е одличен прв чекор повторно да ги воведеме пролетните бои во нашето секојдневие. Францускиот маникир е едноставен, класичен и многу популарен начин за украсување на ноктите, а пастелната верзија можете да ја подигнете на повисоко ниво користејќи повеќе различни пастелни бои на една рака.

Ако преферирате поедноставни опции, тогаш идеите за нокти украсени со, на пример, само пастелно сина боја ќе бидат идеална опција. Дополнителен плус на овој маникир е тоа што е одлична опција и за долги и кратки нокти.

Опции има многу, одлуката е ваша, а инспирација ве очекува во галеријата на фотографиите подолу. За многу дами, пастелната верзија на францускиот маникир е омилен избор во пролетните месеци, а некои ја претпочитаат дури и од класичната верзија со бели врвови за нокти.