Во петокот избувна пожар во фабриката за текстилни производи „Тила“ во Прилеп. Во пожарот, како што објавија на Фејсбук сопствениците, се е изгорено, а се гаснеше половина ден со оглед на запаливите материјали.

Причините за пожарот за жал се уште не се познати и се чека од страна на надлежните органи на нивно утврдување, како и на процена на направената штета. Во моментот на избивањето на пожарот фабриката не работеше и нема повредени, велат сопствениците.

Брендот Тила е дело и креација на две сестри кои со помош на нивната семејна компанија конфекција Хатра во Прилеп започнуваат со креирање и менаџирање на компанијата уште во своите рани дваесетти години. Брендот Тила постои веќе 15 години и со години беше и е единствен македонски бренд на детска облека кој функционира професионално од типот на дизајнерските брендови.

Сопствениците најавуваат дека со поддршка од пријателите ќе го обноват производството.