И за време на годинашните празници се одржа традиционалниот настан „Дедо Мраз на мотор“ кој секоја година го одбележува празничниот период во Свети Николе.

Притоа, десетици моторџии облечени како Дедо Мраз возеа низ улиците во градот.

Најважни ни беа насмевките, а истите ги добивме од огромниот број на деца кои не пречекаа“, велат од Мото клуб „Свети Николе“, кои се организатори на ова празнино случување.