Музичарот Били Ајдол доби ѕвезда на Булеварот на славните во Холивуд во Лос Анџелес.

„Навистина е лудо да се сфати дека добивам ваква награда“, изјави шеесет и седумгодишниот музичар за време на доделувањето.

Едноставно, вакво нешто никогаш не можев да замислам“, призна Ајдол.

Пред да ја открие ѕвездата, идолот стана емотивен додека им се заблагодаруваше на фановите кои се собраа да го поддржат.

“Вие сте најдобри. Едноставно, денес сум тука поради вас, поради вашата љубов“, рече панк рок иконата.

Ѕвездата на идолот е 2.743 на Булеварот на славните и првата што ќе биде претставена оваа година.

Били продаде повеќе од 40 милиони албуми ширум светот за време на неговата кариера и беше една од првите ѕвезди на MTV во 1980-тите.