По долгото одложување, снимањето на филмот за поп-ѕвездата Мадона треба да започне следната година.

Како режисер и косценарист, пејачката со години работеше на филмот, кој првпат беше најавен во 2020 година, но поради турнејата таа го одложи снимањето. Сега британските медиуми пишуваат дека ѕвездата избрала и актерка која ќе ја портретира.

Во улога на позанатата пејачка ќе биде Џулија Гарнер, актерката најпозната по улогата на Рут Лангмор во криминалната драмска серија „Озарк“. Наградуваната актерка првпат беше вклучена во проектот во 2022 година, откако беше подложена на исцрпувачка 11-часовна аудиција. Меѓу актерките кои беа кандидати за улогата се Сидни Свини, Флоренс Пју и Ема Леард.

Мадона минатиот месец ја заврши турнејата во Бразил и сега конеќно ќе се фокусира на снимање биографски филм.

„Џулија е сè уште нејзиниот избор за главната актерка и тие останаа во контакт во текот на минатата година. Разговараа за идеи”, изјавил извор за „Сан“.

„Имаме многу работа за да го избереме остатокот од актерската екипа, да го организираме снимањето и да го финализираме сценариото, но се надеваме дека ќе започнеме со снимање во следните 12 месеци“, заклучува изворот.