Родилката која пред десетина дена се фрли од спрат од скопска гинекологија по породувањето, починала синоќа.

39 годишната жена починала околу 21 часот на КАРИЛ каде, со тешки повреди, беше преместена по падот од Клиниката за гинкологија.

Нејзиното прво бебе е пуштено од болница и е во домот на семејството.

Поради трагичниот настан, беше испратена и инспекција на клиниката.

Од самата клиника рекоа дека не можат херметички да ги затвораат просториите и дека и психолозите не советуваат да не се остават отворени прозорци.