Невремето кое го зафати Охридскиот регион, проследено со силни врнежи на град, предизвика проблеми и во редовниот авио сообраќај.

Па така авион од компанијата „Визер“ кој полета од Малме, Шведска, не можеше да слета на охридскиот аеродром „Св. Петар и Павле“ и беше пренасочен и слета во Тирана.

Претходно аионот кружеше на Охрид и Струга речеси два часа.